Pieterburen

Restaurant Waddengenot

Bekijk het menu

Restaurant Waddengenot

Midden in het centrum van het bekende Waddendorp Pieterburen vind je restaurant Waddengenot. Zodra het mooi weer is gooit restaurant Waddengenot letterlijk alle deuren open. De zeelucht en de vriendelijkheid maken jouw dinerervaring bij ons compleet. Overdag zit je hier ook heerlijk te genieten van een kopje koffie met gebak terwijl de kinderen naar hartenlust kunnen spelen in onze omheinde speeltuin en mini golf. Onze menukaart varieert van vlees tot vis, van vegetarisch tot gerechten voor de allerkleinsten.

“Wij (ik en mijn vriendin) hebben maandag heerlijk gegeten bij restaurant Waddengenot. Waar de corona regels zeer goed worden gehanteerd, en ons zeker een veilig gevoel gaf!”

~ Jelmer Knax

“Wat een geweldige barvrouw hebben jullie. Onze complimenten. Alleen voor haar zouden wij zeker nog terug komen.
Je weet echt even tijd te maken voor de gasten en een praatje en terwijl gewoon hard door te werken. Bedankt door jou is ons verblijf super bevallen.”

~ Kelly

Onze specialiteiten

Huisgerookte zalm

Wij pekelen onze super verse zalmen 12 uur in een dry rub van bruine suiker, zeezout en wijnbes. Vervolgens worden de zalmen 48 uur op een mix van eiken, beuken en een vleugje rookturf gerookt. Dit op een temperatuur van beneden de 26 graden.

Vlees

Ambachtelijke slagerij ABZ levert het vlees. Zo komen bijvoorbeeld de steaks van Groninger weiderunderen en de kippendijen van scharrelkip.

Vers van de afslag

Al onze vis komt dagvers van de afslag Lauwersoog. Wij maken de vissen zelf schoon, om vervolgens van de koppen en graten vissoep te kunnen maken.

Ons vis aanbod op de kaart wisselt dagelijks. Dit is afhankelijk van de aanvoer van de vissersschepen.

Groenten van Henk

Al onze groenten komen van Goudgewas. Groenteboer Henk kweekt bijna al zijn groenten zelf op de Groningerklei. Je vindt Henk ook wekelijks op onze Waddenmarkt.

Streekbieren

Speciaal voor ons gebrouwen streekbieren, verkrijgbaar in al onze restaurants. In ons standaard assortiment zitten Slik, Brak en Lam en momenteel wisselende biertje Kwel. Dit zijn een blondbier, IPA en een tripel bier.

Laatste nieuws