Beleef het wadlopen en pieterburen…

In Pieterburen is van alles te beleven, maar vooral het wadlopen! Kom wadlopen bij Wadlopen-Pieterburen.nl en overnacht in Hotel Waddenweelde, gelegen aan het startpunt. Met 3 verschillende restaurants en een apres wad bar de perfecte combinatie voor actief uitje, weekendje weg, mini-vakantie, bedrijfsuitje, teambuiling, familiedagen en noem zo maar op. Neem gerust contact met ons op als u andere wensen heeft.

Ga wadlopen en overnacht bij het startpunt

Hier bruist de Waddenzee en het vakantiegevoel. Op het uiterste puntje van Nederland, gelegen naast Zeehondencrèche Pieterburen, vind je het gezellige hotel Waddenweelde. Het Waddenweelde hotel is het startpunt van Wadlopen Pieterburen en het Pieterpad.

Hotel Waddenweelde beschikt over 38 ruime hotelkamers, een à la carte restaurant, een après wad bar, pizzeria-grill restaurant, badhuis met zwembad en sauna, twee vakantiewoningen, grote speeltuin met skelterbaan, wadloopwinkel en een ijssalon. Kinderen springen een gat in de lucht in de speeltuin van maar liefst 2500m2 met skelterbaan en biltjart midgetgolfbaan, en als ouders kan je heerlijk genieten op ons grote zonneterras. Voor een volledige ontspanning kan je naast een duik in het zwembad nemen, genieten in de sauna, er ook voor kiezen om een lekkere massage bij te boeken.

De entree van het Zeehondencentrum Pieterburen is naast het Waddenweelde hotel. Je kan de zeehonden vanuit je hotelkamer horen. Kijk bij het voeren zo vaak je wilt en leer alles over deze mooie dieren, tijdens je verblijf kan je namelijk onbeperkt het Zeehondencentrum bezoeken. Kaartjes voor het Zeehondencentrum koop je tegen een gereduceerd tarief in de receptie van Hotel Waddenweelde op Hoofdstraat 84. Bovendien komt 100% van de kaartverkoop rechtstreeks ten goede aan het Zeehondencentrum.

Hotel Waddenweelde beschikt over een à la carte restaurant met ruime terrassen, een bruincafé, een pizzeria en een ijssalon. Onze menukaarten bieden een perfecte balans tussen een gevarieerde keuze en een vriendelijke prijsstelling. Gourmetten met het hele gezin behoort ook tot de mogelijkheden.

Het Waddenweelde hotel is het officiële startpunt van Wadlopen Pieterburen. Er worden dagelijks wadlooptochten voor alle leeftijden georganiseerd die je in de receptie kunt boeken. Wadloopschoenen of laarzen kan je huren in onze wadloopwinkel.

Naast het wadlopen is hotel Waddenweelde het officiële beginpunt van de bekendste wandelroute van Nederland, het Pieterpad. Je kan in de receptie oorkondes, een startstempel en de eerste etappe route beschrijving krijgen. Pieterburen, beleef het eiland gevoel op het vaste land!

Start Pieterpad

Naast het wadlopen is hotel Waddenweelde het officiële beginpunt van de bekendste wandelroute van Nederland, het Pieterpad. Je kan in de receptie oorkondes, een startstempel en de eerste etappe route beschrijving krijgen. Pieterburen, beleef het eiland gevoel op het vaste land!