Plattegron 2023

Beleef het wadlopen en pieterburen…

In Pieterburen is van alles te beleven, maar vooral het wadlopen! Kom wadlopen bij ons en overnacht in Hotel Waddengenot, gelegen aan het startpunt. Met 3 verschillende restaurants en een apres wad bar de perfecte combinatie voor actief uitje, weekendje weg, mini-vakantie, bedrijfsuitje, teambuiling, familiedagen en noem zo maar op. Neem gerust contact met ons op als u andere wensen heeft.

Ga wadlopen en overnacht bij het startpunt

Hier bruist de Waddenzee en het vakantiegevoel. Op het uiterste puntje van Nederland, gelegen naast Zeehondencentrum Pieterburen, vind je het gezellige hotel Waddengenot. Ons hotel is het startpunt van Wadlopen Pieterburen en het Pieterpad.

Hotel Waddengenot beschikt over 38 ruime hotelkamers, twee à la carte restaurants, een Grand café, Wellness met turksstoombad, Finse opgiet sauna, infrarood sauna,  stortdouche (met mist en waterval ), ijsdouche, algehele masseer stoelen, afkoel ruimte & infrarood/lichttherapie, vier vakantiewoningen, grote speeltuin, slijterij, wadloopwinkel en een ijssalon. Kinderen springen een gat in de lucht in de speeltuin van maar liefst 2500m2 en biltjart midgetgolfbaan, en als ouders kan je heerlijk genieten op ons grote zonneterras. Voor een volledige ontspanning kan je gebruik maken van one uitgebreide wellness.

De entree van het Zeehondencentrum Pieterburen is naast het Waddenweelde hotel. Je kan de zeehonden vanuit je hotelkamer horen. Kijk bij het voeren zo vaak je wilt en leer alles over deze mooie dieren, tijdens je verblijf kan je namelijk onbeperkt het Zeehondencentrum bezoeken. Kaartjes voor het Zeehondencentrum koop je tegen een gereduceerd tarief in de receptie. 

Pieterburen, beleef het eiland gevoel op het vaste land!

Start Pieterpad

Naast het wadlopen is hotel Waddengenot het offici√ęle beginpunt van de bekendste wandelroute van Nederland, het Pieterpad. Je kan in de receptie oorkondes, een startstempel en de eerste etappe route beschrijving krijgen. Pieterburen, beleef het eiland gevoel op het vaste land!