start pieterpad

Het Pieterpad is waarschijnlijk de meest bekende wandelroute van Nederland. De route loopt van Pieterburen naar Sint Pietersberg (Maastricht) en is in de jaren 70 bedacht, door de twee vriendinnen Toos en Bertje. 

De route…

In onze receptie is het officiele pieterpad boekje deel 1 te koop.

De route van het Pieterpad staat aangegeven met rood/witte markeringen. Echter, door de jaren heen is de route wel eens veranderd. Het officiële Pieterpad boekje is leidend wat betreft de route. In de receptie aan de Hoofdstraat 84 is het eerste deel van het Pieterpad boekje te koop. Hier staat de route in en andere informatie over de omgeving en het Pieterpad zelf.

27 etappes…

Iedereen doet het in zijn eigen tempo, alles is mogelijk van 1 route per keer tot alles achter elkaar.

De route is opgedeeld in 27 etappes, waarvan vaak 2 of 3 per keer gelopen worden. Het is ook mogelijk om het Pieterpad in een stuk te lopen, maar dan ben je zeker 20 dagen zoet. Iedereen doet het op zijn eigen manier en tempo, maar het belangrijkst is om te genieten van de diverse landschappen, natuur en cultuur welke Nederland te bieden heeft!

Genieten van het Groninger Landschap…

tijdens  de eerste 3 etappes van het Pieterpad, ga van Pieterburen naar Zuidlaren en beleef het Groninger platteland. 

Boek hier ons verzorgde pieterpad arrangement
van Pieterburen naar Winsum

De eerste etappe van het Pieterpad loopt van Pieterburen naar Winsum en heeft een lengte van 12 kilometer. Vanuit Winsum kan je weer terug naar Pieterburen met buslijn 68. Je stapt vervolgens weer uit bij bushalte “Pieterplein”, welke zich recht tegenover de receptie van hotel Waddengenot bevindt.

Etappe 1 / 12 km
van winsum naar groningen

De tweede etappe loopt van Winsum naar Groningen. Ook deze etappe is te combineren met een verblijf in het hotel. Buslijn 68 vertrekt voor het Grand Café naar Winsum. Vanaf hier kan je de tweede etappe starten en vervolgens ga je vanaf Groningen weer terug naar Winsum met buslijn 65 of met de trein. Vanaf Winsum ga je aansluitend weer terug met buslijn 68 naar Pieterburen. Het is ook mogelijk om met de auto naar Winsum te rijden en deze gratis te parkeren bij de P+R van het station.

Etappe 2 / 19 km
van Groningen naar Zuidlaren

De derde etappe loopt van Groningen naar Zuidlaren. Deze etappe is 21 km lang. Je kan met het openbaar vervoer naar Groningen reizen en vanaf daar de wandeling naar Zuidlaren te starten. Vervolgens neem je buslijn 5 terug naar Groningen en vanaf daar met de trein/bus naar Winsum. Vanaf Winsum kan je ten slotte weer met buslijn 68 naar Pieterburen reizen. Het is tevens mogelijk om met de auto naar Groningen te reizen en de auto daar te parkeren in de tijd dat je aan het wandelen bent.

Etappe 3 / 21 km