Kledingadvies voor het wadlopen

Wat is verstandig om mee te nemen als je gaat wadlopen? In elk geval is het goed te weten dat het achter de dijk, dus op het Wad, altijd kouder is dan op het land. Neem dus met wadlopen voldoende kleding mee!

Tijdens het wadlopen kan je het beste gekleed gaan in een korte broek of zwembroek. De reden is dat een lange broek zwaar wordt van het water, vaak schuurt en langer nodig heeft om op te drogen dan je benen (dus kouder is). Als bovenkleding adviseren wij laagjes, dus een T-shirt, trui en windjack (let daarbij ook op de weersvoorspellingen!). Je kunt namelijk beter net even te warm zijn tijdens het wadlopen dan te koud worden!

Aan de voeten draag je tijdens het wadlopen sokken en hoge basketbalgympen of hoge surfschoenen. De reden dat de wadloopschoenen hoog moeten zijn heeft er mee te maken dat slik op het Wad zuigt. Lage schoenen zijn dus absoluut niet toegestaan omdat je deze kan verliezen! Wadloopschoenen van maat 36 t/m 47 hebben wij te huur voor €7,50 per paar in onze receptie annex wadloopwinkel op Hoofdstraat 84 in Pieterburen.

Van wadlopen word je vies, draag daarom niet je nieuwste outfit, maar kom ook niet met te oude kleding of wadloopschoenen aanzetten. Wij weten uit ervaring dat het dragen van té oude schoenen kan leiden tot problemen (verliezen van zolen), waardoor je de tocht niet zou kunnen voortzetten.

Als je met een wadlooptocht mee gaat wadlopen kan je je schone kleding in de auto bij de dijk achterlaten, neem ook een handdoek en plastic zak mee voor de vieze kleren. Ga je naar één van de Waddeneilanden wadlopen neem dan een waterdicht verpakte rugzak mee met daarin je schone kleding en schoenen. Plotselinge weersveranderingen kunnen er voor zorgen dat de temperatuur sterk daalt, dus neem een lekkere trui mee in je rugzak voor de terugtocht op de boot!

Bij Wadlopen Pieterburen is het mogelijk om het hele jaar door te komen wadlopen, in het naseizoen (half oktober tot en met half april) worden de wadlooptochten omgezet in winter wadlooptochten. Tijdens deze tochten ga je warm gekleed, draag je een lange (regen)broek en regenjas.